Darázsirtás Kecskemét

Elszaporodtak környezetedben a darazsak? Akkor rendelj darázsirtást Kecskeméten és vonzáskörzetében!

A darazsak

A virágokra szálló darazsak és a kellemes, halk dongás igazán kellemes, a tavasz egyik tagadhatatlan jele. Ugyanakkor nem szabad elfeledkezni arról, hogy a darazsak nem aranyos méhecskék, hanem veszélyesek is lehetnek. Ha darázsfészket fedezel fel házad közelében, akkor semmi esetre ne ess neki egy magad, különösen ne házi módszerekkel, hiszen, ha a darazsak megtámadva érzik magukat, akkor nem restek védekezni, melynek komoly következményei lehetnek.

Darázsirtás házilag

Miért butaság nekiesni házi módszerekkel és rovarirtó szerekkel a darázsfészeknek? Egy darázs kolónia akár négyszáz darázsból is állhat. Gondolj bele, ha csak a tizede megcsíp, az milyen érzés lehet. Ráadásul a darazsak több szúrásra is képesek a méhekkel ellentétben, mivel a fullánkjuk nem szakad bele az áldozatba. Ha tehát feldühíted a darazsakat, akkor komoly következményekkel számolhatsz. Jobb esetben a szúrás csak helyi duzzanatot okoz, mely nem kellemes, de még a jobbik eset. Viszont, ha allergiás vagy a méhcsípésre, akkor komoly probléma van, hiszen szélsőséges esetben anafilaxiás tünetek jelentkezhetnek, például nyelv- és arcduzzanat, eszméletvesztés, nehézlégzés, szédülés, szívritmuszavar. Ilyen esetben azonnal orvoshoz kell fordulni.

Ha otthonod kertjében darázskolónia kiépülésére leszel figyelmes, akkor jobb nem kockáztatni, hanem mielőbb szakembert hívni. Amíg a darázsfészek nincs felszámolva, addig fontos ügyelni rá, hogy a családtagok ne menjenek a közelébe. Ez különösen a kisgyerekekre igaz. A ház nyílászáróit is érdemes zárva tartani, hogy a darazsak ne tévedjenek be a lakásba.

A darázsirtásra több módszert is tudunk alkalmazni, az adott helyzettől, darázsfészek helyétől függően. A darázsirtás egyik legfőbb célja, hogy a királynő elpusztuljon, különben enélkül a darazsak hamar újraszaporodnának. Ha a királynő megvan, akkor a darázsirtás sikeresnek tekinthető. Ha a királynő elpusztult, akkor nem feltétlenül szükséges elbontani a fészket. Attól nem kell félni, hogy a kihalt fészekbe új kolónia költözik, ez ugyanis biztosan nem fog megtörténni.

Szabadulj meg a darazsaktól!

Ha szeretné biztonságban tudni családját és megszabadulni a darazsaktól, akkor azt javasoljuk, hogy amint észreveszi a darázs kolónia megjelenését, mielőbb kérje segítségünket.

Amiatt nem kell félni, hogy az épületben kár keletkezik, hiszen az irtás során az a cél, hogy a darázsirtás sikeres legyen azonban az épületben ne keletkezzen semmiféle kár. Ezt szem előtt tartva végezzük munkánkat!

Ára: Kecskeméten és környékén

Darázsirtás 35.000 Ft-tól attól függően, hogy
a fészek mennyire nehezen megközelíthető, illetve milyen méretű.