Kullancsirtás Kecskemét


Elszaporodtak környezetedben a kullancsok? Akkor rendelj kullancsirtást Kecskeméten és vonzáskörzetében!

A kullancs

A szakemberek évről-évre figyelmeztetnek a kullancsok által terjesztett betegségek veszélyeire, illetve a kullancs eltávolítással kapcsolatos tudnivalókra.

Hazánkban kétféle kullancs elterjedt, a kutya kullancs, illetve a közönséges kullancs. A közhiedelemmel ellentétben a kullancs nem a magas fákról ugrik áldozatára, hanem sokkal inkább az aljnövényzetben találhatók meg, ahonnan rásodródnak vagy rámásznak az áldozatra.

kullancsveszély

Ha kullancs kerül bőrödre, akkor nem fogod olyan egyértelműen érezni, mint például egy szúnyogcsípést. Ennek oka, hogy a kullancs nyelvével érzésteleníti a bőrfelületet, majd ezt követően felvágja azt elülső lábaival. Miután lábaival lehorgonyozta magát, ormányával elkezd behatolni. A kullancs nem azonnal kezdi meg a vérszívást, először ugyanis a nyiroknedvet szívja, majd négy-hat óra elteltével kezdi meg a tényleges vérszívást.

A fejlettségi állapottól és a kullancs nemétől függ a vérszívás időtartama. Ha kullancsot fedezel fel magadon vagy családtagjaidon, semmi esetre se kezd csavargatni a rovart vagy éles tárggyal piszkálni. Ha a kullancs potroha átszakad, akkor nem kizárt, hogy teljes, fertőzött béltartalma átkerül az áldozat testébe. A kullancs eltávolításához kullancs eltávolító csipeszt célszerű használni, melyet bármely gyógyszertárban beszerezhetsz.

Sokan egy kirándulás vagy erdei séta után alaposan átnézik magukat és családtagjaikat, ami mindenképp előnyös, de érdemes azzal is tisztában lenni, hogy a kullancsok akár a kertben is megtalálhatók, így a kerti parti, kinti lazítás vagy játék során is kullancs kerülhet az ember vagy a házi kedvencek bőrébe. A kullancsok megjelenése és irtása ellen te is tehetsz, például a kert karbantartásával, a fűnyírással, a falevelek összegyűjtésével, a bokrok visszametszésével.

Ugyanakkor az igazán hatékony kullancsirtás kulcsa a szakember által végzett speciális irtási technológia. A szakember által végzett kullancsirtás abban az esetben is hatékony, ha a szomszédok nem élnek a szolgáltatással.

Ha rendszeresen kullancsokat találsz a háziállatokban, esetleg családtagjaid is a vérszívók miatt panaszkodnak, akkor itt az ideje igazán biztonságossá tenni a kertet.

Hívj minket bizalommal elérhetőségünkön és ints búcsút a kullancsoknak!

A kullancsirtás ára

Kullancsirtás ára: 30.000 Ft-tól.

Az ár függ a terület méretétől.

Ügyfélszolgálat

Kérjen tanácsot, árajánlatot. Hívja ügyfélszolgálatunkat!

Mobiltelefonon a számra kattintva hívhat bennünket (H-P, 8 és 18 óra között):